Casa de Cultura de Girona. C. Dr. Gaspar Casal, 5. 17001 Girona · Tel. 972 205 884 · elgalliner@elgalliner.cat

Biblioteca teatral

El Galliner disposa d’una biblioteca especialitzada en teatre, oberta al públic, amb un fons que depassa els 3.000 títols. Els usuaris no només trobaran una bona col·lecció sobre obres de teatre i pedagogia, sinó també un registre ordenat per autors, o, si es vol, per títols.

El servei es completa amb una hemeroteca especialitzada en teatre i dansa, una videoteca (amb aparells reproductors), WIFI i ordinadors amb connexió a Internet.

L’Escola posa a disposició dels seus alumnes l’enregistrament dels Tallers de final de curs, com un document en préstec més.

  • Horaris: de dilluns a divendres, de 9 a 12 h. i de 17 a 20 h. i dissabtes lectius de 10 a 13 i de 16 a 19 h.

La Biblioteca és també la sala polivalent de l’Escola i s’hi desenvolupen diverses activitats durant el curs. Recomanem trucar abans (tel. 972 20 58 84) per assegurar que l’espai està disponible.

No trobes el què busques? O cerques una obra de teatre per a un determinat nº de personatges, estil, etc.?

Et recomanem que facis la cerca a la pàgina de BIBLIOESCÈNIC (Centre de Documentació i Museu de les Arts Escèniques – MAE) facilitat per l’Institut del Teatre (Diputació de Barcelona).

Pots fer cerca pel nombre de personatges (distingint entre homes i dones) i estil. Per exemple: P5: D4, H1 tragèdia

I si el que busques és una obra d’autors contemporanis com Victòria Spunzberg, Pau Miró, Marc Rosich, Lluïsa Conillé, Jordi Casanovas, Cristina Clemente, Josep M. Miró o Marta Buchaca, entre d’altres; la BASE DE DADES DE DRAMATÚRGIA CATALANA CONTEMPORÀNIA (DCC) és el recurs que necessites.

Es tracta d’un projecte elaborat per l’Institut del Teatre, amb el suport de la Societat General d’Autors i Editors (SGAE) i l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC), que recull informació detallada sobre obres dramàtiques escrites en català, independentment del lloc on hagin estat escrites o de la nacionalitat dels seus autors.