El Galliner impartirà un cicle formatiu de teatre

El 27 de març, coincidint amb el Dia Internacional del Teatre, ha tingut lloc, a El Galliner, la presentació pública dels nous estudis del Cicle Formatiu de Grau Superior en Tècniques d’Actuació Teatral que a partir d’ara oferirà l’Escola.

La presentació ha anat a càrrec d’Anna Roca, presidenta de l’Associació Gironina de Teatre (AGT), Quim Noguera, director del Centre de formació teatral El Galliner i Isidre Hernández, Cap d’estudis.

Quim Noguera ha explicat que els nous estudis són hereus dels estudis professionals que fins ara oferia l’Escola. “L’esperit es manté. El nou pla d’estudis està pensat, com l’anterior, perquè les assignatures sumin com un tot, treballant transversalment. L’equip docent s’amplia però l’objectiu no varia: formar actors i actrius que siguin el màxim d’independents, tant artísticament com a l’hora de gestionar els seus projectes”. Per Noguera, però, aquests són molt millors: “parlem de 2.000 hores repartides en 2 anys en horari intensiu: de dilluns a divendres de 9 a 15 h. Són els estudis que m’hauria agradat fer quan estudiava a El Galliner”.

Isidre Hernández ha desgranat els continguts del Cicle. Tres matèries troncals (Interpretació, Veu i Cos), entenent que “l’instrument de treball de l’actor és el seu propi cos. Els alumnes treballaran en català, castellà i anglès i faran teatre i càmera amb l’objectiu que el ventall de sortides professionals sigui el màxim d’extens. En aquest sentit cal entendre assignatures com Acrobàcia i Lluita escènica, de preparació per a escenes d’acció, o Com fer classes de teatre: la pedagogia teatral com un àmbit laboral més”.

Anna Roca ha posat l’èmfasi en la garantia que suposa l’AGT per als futurs graduats: “Som l’entitat que acull la majoria dels professionals del teatre gironins i els alumnes que completin els estudis podran ser-ne socis de manera automàtica. Els acompanyarem en el salt a la professionalització. Rebran assessorament personalitzat i podran gaudir dels serveis que ofereix l’Associació, encarats a la plena integració professional dels socis en el món laboral”.
Roca també ha agraït el suport de les institucions “que fan possible que puguem donar una oferta àmplia i de qualitat a preus assequibles”.

Finalment, els ponents han posat en valor la feina de l’Escola. A partir d’ara hi haurà una activitat intensiva a les aules d’El Galliner, matí, tarda i nit, que el director de l’Escola ha comparat amb una fàbrica “però amb una diferència substancial. Som una fàbrica de creativitat, d’on no surten mai 2 productes iguals. Per això en aquest Cicle només oferim 18 places. Volem un treball personalitzat amb cada alumne”.

Noguera ho ha resumit en una xifra: “En els 3 darrers anys el nombre d’alumnes en cursos regulars –els que per nosaltres realment tenen valor- ha augmentat un 40% fins a superar la barrera dels 800. Som l’escola de teatre privada més gran de Catalunya. A Girona hi ha febre de teatre i nosaltres esperem fer pujar la temperatura una mica més”.

Del 5 al 7 d’abril, els interessats podran informar-se sobre tots els detalls del cicle formatiu a l’estand que El Galliner tindrà a l’ExpoJove, el saló de formació, ocupació i emprenedoria del Palau de Fires de Girona. A més a més, els dies 6 i el 7, a les 11.30 h., al mateix espai, l’actriu i docent Marta Corral oferirà unes xerrades explicatives obertes a tothom.

D’altra banda, l’Escola ha anunciat sessions informatives sobre el Cicle, a El Galliner, els dies:

  • Dimarts, 25 d’abril, a les 20 h.
  • Dissabte, 13 de maig, a les 11 h.
  • Dimarts, 16 de maig, a les 20 h.
  • Dissabte, 27 de maig, a les 11 h.

Activitats i tallers

Inscripcions

Perquè realitzar una nova inscripció per a començar o bé contactar amb nosaltres si necessites més informació sobre el centre