• El Galliner, Centre d’Arts Escèniques

Història de l’escola

 • 1990

  L’any 1990 en Xavier Ruscalleda i Nadal registra l’associació ACME (Associació per la promoció cultural i teatral). Aquest mateix any neix l’Escola de teatre El Galliner a Girona.

  Naixament
 • 1993

  Es dona pas a l’AGT (Associació Gironina de Teatre) que es constitueix, el 15 de juny de l’any 93, com una associacióde persones vinculades al món teatral de les comarques gironines i no pas una associació de companyies (comhavia estat la dissolta ACME).

  AGT
 • 1995

  El 1995, amb el suport de les administracions públiques, l’Escola es trasllada a la Casa de Cultura de Girona, d’on jano s’ha mogut fins al dia d’avui. A partir d’aquest any les activitats de l’Escola i l’Associació no paren de créixer enquantitat i en qualitat com tampoc deixa de fer-ho el nombre d’alumnes, de manera progressiva i constant.

  Casa de Cultura de Girona
 • L’escola manté una estructura organitzativa que fomenta la participació, el repartiment de tasques i l’atenció als infants i a les famílies. L’aposta per dotar d’un caràcter horitzontal a una organització que es presenta vertical, reverteix en un funcionament coordinat i en una millora en la resposta a l’alumnat. Aquests són Direcció de l’Escola, Departaments pedagògics, Equip de Departament i Personal no docent.

   

  Organització escolar
 • El Galliner és una escola catalana, laica i plural. Respectuosa amb les diferents maneres de pensar, amb vocació de servei públic. Educadora de valors i en la diversitat, adoptant una actitud possibilista i inclusiva que permet donar resposta a les demandes d’una educació per a tothom, per això la metodologia s’adapta a les característiques individuals i col·lectives de l’alumnat i programem múltiples activitats, sempre pensades perquè l’alumnat pugui posar en pràctica els coneixements adquirits a classe; i més de 50 cursos, que abasten un ventall de disciplines teatrals. Col·laborem amb més de 50 entitats, públiques i privades.

  Trets identitaris
 • El personal d’El Galliner són professionals amb una àmplia experiència. Gairebé totes i tots són professionals de les arts escèniques en actiu (directors, dramaturgs, gestors culturals, escenògrafs, il·luminadors, rondallaires, figurinistes i, sobretot, actors i actrius) que simultanegen la faceta artística i la pedagògica.

   

  Trets identitaris

Filosofia de l’Escola

El Centre d’Arts Escèniques El Galliner tot i que comença amb alumnes de 4 anys no hi ha topall d’edat per endavant. A més, s’hi troba diferents tipologies d’estudis així com una titulació de caire reglat, en aquest cas el CFGS en Tècniques d’Actuació Teatral. Així doncs, tant si l’alumnat es vol formar des de zero com a actor com si elque vol és créixer com a professional, pot trobar els estudis que busca. L’escola manté una estructura organitzativa que fomenta la participació, el repartiment de tasques i l’atenció als infants i a les famílies.

Junta directiva

És la junta que sosté l’entitat.
L’AGT (Associació Gironina de Teatre), és una entitat sense ànim de lucre que gestiona el Centre d’Arts Escèniques El Galliner.

Direcció de l’escola

L’Equip Directiu de l’Escola està format per Direcció i Cap d’Estudis. Constitueix l’òrgan de govern de l’escola, i té, entre les seves funcions principals, organitzar el centre i vetllar pel bon funcionament.

Dept. pedagògics

Equip format pels coordinadors dels diferents departaments: Infantil, Juvenil Adults i CFGS i l’Equip Directiu. El treball dels membres que el componen és el de dinamitzar i ser el portaveu del seu cicle i col·laborar amb els altres professors per al bon funcionament de l’Escola.

Equip de departament

És l’equip format pels i pel professorat de cada departament: Infantil, Juvenil, Adults i CFGS i el seu coordinador/a corresponent. Les trobades trimestrals serveixen per enriquir el treball de l’alumnat i dels cursos.

Personal no docent

És l’equip de persones que col·labora i complementa el treball pedagògic. Està format per l’equip de secretaria i el personal de serveis i de neteja.

 • 0 Anys com Escola
 • 0 Alumnes anuals
 • 0 Anys fins a totes les edats

Per què nosaltres

 • Més de 30 anys com Escola

  Hem format més de 30.000 alumnes de les comarques gironines.

  La nostra història
 • Professorat ben qualificat

  Vinculació directa amb l’Associació Gironina de Teatre, l’alumnat disposa de diferents recursos per a la seva professionalització.

  Equip docent
 • Aules ben equipades

  Espais d’assajos i aules ben equipades (focus, equips de so, parquet…).

  Visita’ns

Inscripcions

Perquè realitzar una nova inscripció per a començar o bé contactar amb nosaltres si necessites més informació sobre el centre