Suport a la vaga feminista del 8 de març

El dia 8 de març, Dia Internacional de la Dona, celebrem l’aliança entre dones per la conquesta i defensa dels nostres drets. Ens precedeix una llarga història d’acció col·lectiva i reivindicativa duta a terme per dones sufragistes, activistes i sindicalistes. Dones racialitzades, blanques, trans, cis, heterosexuals, lesbianes; travessades per diferents interseccions que ens situen en posicions molt diverses en l’estructura social, aliades contra les violències perpetrades pel sistema patriarcal, racista, capitalista i heteronormatiu, i per la transformació d’aquest. Queda molt per fer, i seguim endavant.

Aquest 8 de març de 2018 es pretén arribar encara més lluny que el passat 2017, any que va marcar una important fita quant al nivell de participació en les diferents mobilitzacions feministes a nivell mundial. L’origen de la magnitud de la participació de l’any passat es troba en les reivindicacions de dones poloneses i argentines durant el mes d’octubre de 2016. En un curt interval de temps, dones poloneses van aturar-se en contra d’una forta restricció del dret a l’avortament i dones argentines en contra de la violència masclista, aquestes últimes en el marc de la iniciativa #NiUnaMenos, contra els feminicidis.

Aquest any ens reivindiquem a través d’una vaga general que va més enllà de l’atur laboral: serà, a més, una vaga de cures, de consum, i de la vida estudiantil i associativa. La vaga ha estat convocada per la Comissió 8 de març del moviment feminista, que, a través del seu comunicat, afirma:

“És una vaga que va més enllà del que s’identifica com atur laboral perquè la participació de les dones és nuclear en totes les esferes de la vida […] Formem part d’un procés de transformació radical de la societat, de la cultura, de l’economia, de les relacions. Volem ocupar l’espai públic, reapropiar-nos de la decisió sobre el nostre cos i la nostra vida, reafirmar la força política de les dones, lesbianes i trans […] Per això, el 8M pararem el nostre consum, el treball domèstic i les cures, el treball remunerat i els nostres estudis, per demostrar que sense nosaltres no es produeix, i sense nosaltres no es reprodueix.”

Aquesta jornada pretén donar visibilitat a la rellevància del rol de les dones en els diferents àmbits de la vida, dins i fora de la llar, així com mostrar d’una manera activa i visible la força del moviment feminista, essent aquesta una vaga convocada i protagonitzada per dones. Es proposa que, al llarg d’aquest dia, siguin els homes els que tinguin cura de la llar i la família, i que siguin ells qui assisteixin a la feina en aquells entorns laborals en els que s’estableixin serveis mínims.

Activitats i tallers

Inscripcions

Perquè realitzar una nova inscripció per a començar o bé contactar amb nosaltres si necessites més informació sobre el centre