Dia Internacional del Teatre, 27 de març.

Manifest del Dia Internacional del Teatre 2021

El Dia Internacional del Teatre, creat per l’Institut Internacional del Teatre (ITI) i la UNESCO, se celebra, cada any, el 27 de març. Aquest dia s’organitzen, arreu del planeta, milers d’actes teatrals que acostumen a incloure la lectura d’un missatge que, tradicionalment, redacta alguna  personalitat del món del teatre a proposta de l’ITI. Enguany, amb un manifest a càrrec de Helen Mirren.

“Aquest ha estat un temps ben difícil per a la representació en viu i molts artistes, tècnics i artesans han patit dificultats en una professió ja carregada d’inseguretat. Potser aquesta inseguretat sempre present els ha fet més capaços de sobreviure aquesta pandèmia amb enginy i valor.
La seua imaginació s’ha traduït, en aquestes circumstàncies noves, en maneres creatives, divertides i emotives de comunicar, gràcies en gran mesura a Internet, per suposat.
L’ésser humà ha contat històries als seus congèneres des que habita el planeta. La bella cultura del teatre viurà mentre romanguem ací.
L’anhel creatiu d’escriptors, dissenyadors, ballarins, actors, músics, directors mai s’ofegarà i en el futur immediat florirà de nou amb energia renovada i una comprensió nova del món que tots compartim.
No puc esperar!”

Helen Mirren Comença la seva carrera teatral al Nacional Youth Theatre, amb divuit anys, on destaca per la interpretació d’obres de William Shakespeare. Tot seguit forma part de la Royal Shakespeare Company de la qual serà una de les més eminents representants. També és actriu de cinema des del 1969, treballs pels quals ha rebut diferents premis a Cannes, a la Mostra de Venècia, i un Oscar el 2007. Cal esmentar també altres premis com un Emmy i dos Globus d’Or.

 

Adjuntem l’enllaç del vídeo de l’ACET: https://www.youtube.com/watch?v=oX3jn6Lx2bw&feature=youtu.be

Activitats i tallers

Inscripcions

Perquè realitzar una nova inscripció per a començar o bé contactar amb nosaltres si necessites més informació sobre el centre