CONCURS IMPLICA’NS | 15 de febrer al 15 d’abril

Tens una obra de teatre escrita i vols presentar-la als escenaris?

Apunta’t a la primera edició del concurs Implica’ns de l’AGT. Podràs guanyar 2000€ per a invertir a la teva obra, així com també el suport en l’àmbit de la producció, la distribució, la comunicació i espais d’assaig per part de professionals del sector.

Des de l’AGT volem promoure el talent emergent als escenaris

El concurs Implica’ns busca descobrir als nous talents del món del teatre català i ajudar-los a arribar als escenaris. Per a participar, has de complir aquests requisits:

  • El 50% dels membres del grup han de ser socis de l’AGT. Fes clic aquí per a descobrir com fer-te soci.

  • Envia la representació de la teva obra a concursimplicans@gmail.com en format vídeo abans del 31 de març.

  • L’obra ha d’estar en català i tenir una durada màxima de 90 minuts i mínima de 60.

  • Les representacions seleccionades es projectaran en una gala dins la plataforma YouTube durant el mes de maig.

  • L’obra guanyadora s’emportarà 2000€ i suport professional per a la seva producció, distribució i promoció.

Bases del 1r Concurs de Teatre IMPLICA’NS de l’AGT amb el suport de l’OSIC per fomentar la creació i la producció d’espectacles teatrals:

1r. Podran prendre part en aquest concurs, tots els elencs teatrals, els components dels quals, inclosos els seus directors, siguin un 50% MEMBRES DE L’AGT. Es pot incloure el director o guionista com a membres. Limitació d’un projecte per soci o sòcia.

2n. El CONCURS començarà el dia 31 de gener amb el termini per apuntar-se fins el 31 de març de 2021. I la finalització del concurs esdevindrà amb una gala en línia a mitjans de maig. La realització de totes les actuacions quedarà condicionada al reglament de desconfinament o nova normalitat que marqui l’autoritat competent, d’acord amb la normativa de la Covid-19.

3r. Les representacions seleccionades es projectaran a través d’una gala dins la plataforma de Youtube durant el mes de maig. A la vegada la peça guanyadora tindrà suport dintre de l’àmbit de la producció, la comunicació i la distribució, així com espais d’assaig. Avisarem els finalistes a través d’un correu electrònic i a la mateixa gala s’anunciarà al guanyador i es projectarà l’obra guanyadora. La resta de participants podran també visualitzar la gala.

4t. Les inscripcions es podran efectuar mitjançant correu electrònic a concursimplicans@gmail.com. El termini per apuntar-se finalitzarà el dia 31 de març. La comissió organitzadora es reserva el dret de deixar desert el primer premi i repartir-lo en el cas que hi hagi dos projectes dignes de rebre part del premi. Qualsevol consulta es pot fer al mateix correu electrònic.

5è. En efectuar la inscripció cadascun dels grups o companyies proposarà una obra teatral en català i pot tenir una durada màxima d’una hora i mitja i un mínim d’una hora. L’obra ha de tenir l’autorització de l’autor per poder ser representada al CONCURS i les companyies es faran càrrec dels drets de representació de l’obra (SGAE) en el cas de fer ús de música o drets externs a la pròpia creació.

6è. Amb la inscripció els grups enviaran un breu historial de la companyia, sinopsi de l’obra, mida d’escenari requerit en cas de ser guanyadors, una fotografia de qualitat de la companyia i el repartiment, es valorarà positivament l’entrega d’un tràiler de l’obra. És obligatori, aportar material gràfic (filmació en condicions (format .mp4 o .mov) i altres fotografies per fer promoció del festival a les XS de l’AGT i El Galliner, així com a premsa).

7è. Una comissió nomenada a l’efecte procedirà a la selecció d’elencs i ho comunicarà als seleccionats i als no seleccionats a través d’un correu electrònic durant el mes d’abril-maig. Els finalistes i participants tindran a través d’un correu electrònic un link d’accés a la gala que es celebrarà durant el mes de maig.

8è. El muntatge escènic, gràfic i tècnic anirà a càrrec de les companyies així com el material que necessitin per gravar les peces presentades i representar l’obra a diferents espais en cas de ser els guanyadors del concurs. L’organització només es fa càrrec de la gestió de les bases del concurs, l’entrega del premi i el suport de la producció guanyadora.

9é. La companyia es fa responsable de gestionar l’equip d’actors i l’equip tècnic per gravar i presentar la peça al concurs. Així com les dietes i el transport si fos necessari durant la gravació de la peça o la distribució de l’obra guanyadora.

10è. El jurat qualificador el designarà la Comissió Organitzadora (Junta AGT) i estarà constituït per diverses persones vinculades molt directament al món del teatre.

11è. El veredicte del Jurat serà inapel·lable. Qualsevol contingència no contemplada en aquestes bases serà resolta pel Jurat, sense dret a reclamació, així com aquelles alteracions que les circumstàncies puguin dictaminar, cosa de la qual s’informarà oportunament als elencs participants.

12è. Es notificarà amb previsió el dia i format de l’entrega de premis a través de la gala de Youtube durant el mes d’abril-maig.

13è. La comissió organitzadora nomenarà un jurat que atorgarà el següent premi: Millor obra teatral gravada del premi IMPLICA’NS 2020-2021: 2.000€.

14è. L’organització del concurs podrà alterar o decidir qualsevol contingència no prevista en aquestes bases. El fet d’inscriure’s comporta la total acceptació d’aquestes.

Organitzadors: Junta AGT
Amb el suport de: OSIC, Oficina de Suport A la Iniciativa Cultural

Activitats i tallers

Inscripcions

Perquè realitzar una nova inscripció per a començar o bé contactar amb nosaltres si necessites més informació sobre el centre