Janot Carbonell i L’home sense veu guanyen els premis AGT

El passat 22 de maig va tenir lloc, a l’Auditori de la Mercè de Girona, la Gala dels premis AGT 2017, que s’endugueren Janot Carbonell i l’espectacle L’home sense veu.

Premi de l’AGT

5 finalistes, votats pels professionals del sector, es disputaven el Premi AGT al millor espectacle d’arts escèniques produït a les comarques gironines l’any anterior:

  • “La filla de Chagall” de Ferran Joanmiquel, a càrrec de Cos a Cos Teatre.
  • “Primer Àlbum”, d’ El Solar – Agencia de detectives de Objetos (Xavier Bobés, Shaday Larios i Jomi Oligor), coproduït amb Temporada Alta.
  • “Realpolitik”, d’Elies Barberà i Carles Fernández Giua, a càrrec de Teatre de l’Enjòlit i Sala La Planeta i coproduït amb Temporada Alta.
  • “Súperbleda”, de Jordi Palet, a càrrec de la companyia La Bleda, també coproduït per Temporada Alta.
  • “L’home sense veu”, escrit i dirigid per la banyolina Clàudia Cedó, coproduït per Històries de Boscos, la Sala Flyhard i el Festival Temporada Alta.

El premi fou per a “L’home sense veu” un muntatge interpretat per Cristina Cervià i Jordi Subirà que parla “de les comunicació entre les persones, la soledat i la possibilitat de trobar un llenguatge comú, un traductor universal que serveixi per connectar amb els altres, encara que estiguin lluny”.

Premi Pep Mora

Enguany el Premi Pep Mora a la contribució a les arts escèniques ha recaigut en Janot Carbonell, professor, actor, director, dramaturg i activista.

L’actriu Meritxell Yanes fou la responsable de glossar-ne la trajectòria i d’entregar-li l’estatueta. El Jurat que atorgava el premi- Pere Box, Tena Busquets, Sílvia Cadanet, Xavier Valentí i la mateixa Meritxell Yanes – va destacar de Janot Carbonell la gran quantitat de kilòmetres recorreguts com a professional vinculat al territori; el carisma i la seva mirada artística personal sempre compromesa; la capacitat de reinterpretar els textos clàssics en les seves posades en escena, i el fet de ser mestre de molts dels professionals i aficionats del món teatral gironí.

Janot Carbonell, visiblement emocionat, va fer un repàs de la seva trajectòria dins el món del teatre i, cap al final, va reivindicar la llibertat del jove clown palestí Abu Sakha, detingut sense càrrecs des de l’any 2015 per part de les autoritats israelianes.

Activitats i tallers

Inscripcions

Perquè realitzar una nova inscripció per a començar o bé contactar amb nosaltres si necessites més informació sobre el centre