Opcions
 • Recorda-m'ho més tard
 • Recorda-m'ho en la següent visita
 • Recorda-m'ho l'any que ve
Tancar

Registra't al Gallinews

Inscriu-te al nostre butlletí si vols ser el primer a conèixer les novetats d'El Galliner.

Casa de Cultura de Girona. C. Dr. Gaspar Casal, 5. 17001 Girona · Tel. 972 205 884 · elgalliner@elgalliner.cat

Taller de narració tradicional persa

Pardeh tríptic Pardeh tríptic
Dirigit a persones relacionades amb el món de la narració oral, ja sigui des de la pràctica (teatre o narració de contes) o des de l’antropologia i la cultura oriental. També per a actors i educadors relacionats amb el teatre.

En aquest taller els participants exploraran la filosofia, l’esperit i les tècniques del Naghali i el Pardeh-khaani, dues tradicions narratives perses, practicades normalment als carrers i a les cafeteries o Sofrehkhane (unes cases de te, on la gent es reuneix per escoltar poemes, mites, i contes de la tradició persa) de l'Iran. El Pardeh-khaani és una tècnica visual de narració en la qual el Naghal o narrador usa un retaule (Pardeh) pintat amb els esdeveniments de la història que s'explica i als quals es referirà durant el seu relat.

Els objectius són entendre què és un Naghal i com se n’esdevé, aprendre a visualitzar accions invisibles mitjançant la paraula, acostar-se a la tradició narrativa oral iraniana amb una mirada contemporània que permeti l’intercanvi cultural i descobrir recursos narratius orientats a l’educació per a la creativitat d’adults, nens i joves.

Durant 5 dies els participants exploraran diverses tècniques de narració oral persa a través d'exercicis pràctics: jocs d'expressió corporal, improvisació utilitzant fotografies com a suport visual per narrar una història, ús d'objectes ...  El taller es desenvoluparà en anglès i persa -amb traducció al català- i finalitzarà amb una presentació pública de la feina feta.

Més informació en el document adjunt, a peu de pàgina.


Més informació

 • Matricula: Inscripcions fins al 24 de gener de 2015.
 • Professors:
  Sabry Zekry. Artista multidisciplinari d’origen iranià. Actualment viu a El Caire. El seu treball artístic inclou cinema, fotografia, performance, guionatge i direcció teatral. Va descobrir el teatre físic a Corea del Sud treballant amb l’artista britànic James Sutherland. Ha participat a diversos tallers de teatre físic a l’Institut Grotowsky de Polònia i a Le Site de pratiques théâtrales (Lavauzelle, Paris). El seu interès pel teatre i la seva sensibilitat visual l’han dut a unir aquestes arts i a combinar elements, símbols i tècniques asiàtiques -com ara les tradicions narratives de l’ Iran i la dansa de l’Índia- amb tècniques occidentals.
 • Calendari: De dilluns a divendres, del 2 al 6 de febrer de 2015, de 10 a 14 h. (20 h.).
  7 de febrer: presentació pública dels resultats.
 • Preu: 150 € (125 € per a socis de l'ANIN i l'ANP. 100 € amb el carnet de l’AGT-El Galliner). Places limitades.
 • +info: Aquest curs forma part del projecte de residències artístiques de la Nau Coclea.
Tornar a dalt

el Galliner

Casa de Cultura de Girona.
C. Dr. Gaspar Casal, 5. 17001 Girona

Tel. 972 205 884
elgalliner@elgalliner.cat

Per trobar-nos

Horari

De dilluns a divendres, de 17 a 21 h.
Dissabtes lectius, de 10 a 13 h. i de 16 a 19 h.
Tancat durant el mes d’agost i les vacances escolars de Nadal i Setmana Santa.