Opcions
  • Recorda-m'ho més tard
  • Recorda-m'ho en la següent visita
  • Recorda-m'ho l'any que ve
Tancar

Registra't al Gallinews

Inscriu-te al nostre butlletí si vols ser el primer a conèixer les novetats d'El Galliner.

Casa de Cultura de Girona. C. Dr. Gaspar Casal, 5. 17001 Girona · Tel. 972 205 884 · elgalliner@elgalliner.cat

Guanyadors dels premis AGT

A la imatge, d'esquerra a dreta Cristina Clemente, Meritxell Yanes, David Planas, Jaume Alsina, Francesc Ten i Tena Busquets. Foto: Maria Alabau A la imatge, d'esquerra a dreta Cristina Clemente, Meritxell Yanes, David Planas, Jaume Alsina, Francesc Ten i Tena Busquets

Ventura guanya el Premi de l'AGT

Aquest dimecres 25 de maig s’ha fet públic el nom de la proposta guanyadora del Premi de l’AGT al millor espectacle d’arts escèniques produït a les comarques gironines el passat 2015. El guardonat ha estat Ventura, un muntatge produït i protagonitzat per David Planas i Meritxell Yanes idirigit per Víctor Muñoz.

Ventura és un text de Cristina Clemente que, en paraules de la mateixa autora, parla "sobre l’atzar, sobre el destí, sobre els girs que pren la nostra vida depenent de les pròpies decisions, de les decisions dels qui ens envolten i també dels fets externs que no podem controlar". Un espectacle que, des de la tardor, s’exhibeix a la casa particular dels protagonistes, Can Pagans, a Celrà, amb la particularitat que l'aforament és de només 25 persones.

Les altres propostes finalistes han estat “Cosas que se olvidan fácilmente” de Xavi Bobés; “La Crida” de Cos a Cos, Històries de boscos i La Planeta; “Momo” de la companyia Anna Roca; “Yvonne, princesa de Borgonya” de la companyia Teatre Brik i “Kilòmetres” de Meritxell Yanes.

El lliurament de l’estatueta ha anat a càrrec de Francesc Ten, Director dels Serveis Territorials a Girona del Departament de Cultura de la Generalitat.

La nit també ha tingut com a protagonista Jaume Alsina, cap tècnic del Teatre El Jardí de Figueres i guanyador del Premi Pep Mora a la contribució a les arts escèniques. La directora artística del Teatre Principal d’Olot i del Festival Sismògraf. Tena Busquets, ha estat la responsable d’entregar-li el guardó.

El jurat format per Pep Torner, Mercè Mas, Natalia Espinet, Pablo Paz i Cristina Cervià ha volgut reconèixer amb aquest guardó la seva llarga trajectòria, el seu pes en el desenvolupament de l’activitat teatral a l’Alt Empordà i a tots els professionals que realitzen la seva feina entre cametes, invisibles per al públic.

El guardó porta el nom de Pep Mora, professor del Centre de formació de teatre El Galliner i un brillant i prometedor director i actor de teatre de gest, que va perdre la vida en un desgraciat accident de cotxe l’any 1999 a l’edat de 33 anys, mentre tornava casa de nit després de realitzar unes classes al Galliner.

Durant la Gala d’entrega de Premis i en representació de l’AGT, Quim Noguera, director del Centre de formació teatral El Galliner, ha expressat “la voluntat de lluitar plegats professionals i companyies per poder treballar en allò que ens apassiona amb dignitat i alegria”.

Els assistents a l'acte, que ha tingut lloc a la Sala la Planeta, conduït per l’actriu Mireia Peña, han pogut gaudir de  “aWish”, de la companyia Carlo Mô & Mr. Di, una de les propostes més interessants d’entre les que s’han exhibit enguany a la Xarxa Gironina de Cafè Teatre.

Més informació

Tornar a dalt

Registra't al Gallinews

Inscriu-te al nostre butlletí si vols ser el primer a conèixer les novetats d'El Galliner.

el Galliner

Casa de Cultura de Girona.
C. Dr. Gaspar Casal, 5. 17001 Girona

Tel. 972 205 884
elgalliner@elgalliner.cat

Per trobar-nos

Horari

De dilluns a divendres, de 17 a 21 h.
Dissabtes lectius, de 10 a 13 h. i de 16 a 19 h.
Tancat durant el mes d’agost i les vacances escolars de Nadal i Setmana Santa.