Opcions
  • Recorda-m'ho més tard
  • Recorda-m'ho en la següent visita
  • Recorda-m'ho l'any que ve
Tancar

Registra't al Gallinews

Inscriu-te al nostre butlletí si vols ser el primer a conèixer les novetats d'El Galliner.

Casa de Cultura de Girona. C. Dr. Gaspar Casal, 5. 17001 Girona · Tel. 972 205 884 · elgalliner@elgalliner.cat

Pell de gallina pels 25 anys

Disseny portada: Xavi Casadesús

El passat 10 de novembre, a El Galliner, va tenir lloc el darrer acte commemoratiu dels 25 anys de l’Escola: la presentació de Pell de gallina, el llibre que recull la història de l’escola de teatre de referència de les comarques gironines i de les entitats que l’han gestionat.

La dramaturga Marta Comasòlivas és l’autora d’un llibre que fa un repàs als 25 anys de l’Escola i , per extensió, del teatre gironí. Des dels seus orígens al carrer de la Rosa fins a l’actualitat. El llibre recull entrevistes, nombroses fotografies i les aportacions d’alguns dels antics alumnes que evoquen el seu pas per l'Escola, una informació ordenada cronològicament i dividida en diferents etapes, cada una d’elles titulada amb el nom d’alguna obra de teatre.  La presentació va comptar amb la posada en escena d’una peça teatral breu, a càrrec d’Anna Casals i Rut Castell, dirigida per Núria Borràs. Posteriorment hi va haver una lectura de fragments del llibre, a càrrec dels seus autors, els exalumnes Pep Gispert, Mireia Peña i Meritxell Yanes.

L’acte va finalitzar amb una roda de premsa amb la presència del periodista cultural Xavi Castillon, que n’ha escrit el pròleg; la responsable de la redacció i les entrevistes del llibre, Marta Comasòlivas; el director d’El Galliner, Quim Noguera; la presidenta de l’AGT, Núria Borràs, i el vicepresident de la Diputació de Girona Albert Piñeira.

Castillón, cap de Cultura d'El Punt Avui, va remarcar que “El Galliner ha ajudat a formar espectadors actius i crítics, que és com dir ciutadans conscients davant de la ficció... i de la realitat. I per això és una escola de teatre, però també una escola de vida.”

Noguera va parlar de xifres (una escola de teatre per on hi ha passat 30.000 alumnes, amb una mitjana de 2.000 els darrers anys, procedents de més d’un centenar de localitats) però, sobretot, va posar l’èmfasi en el llegat d’aquests 25 anys. “Costa trobar una companyia a les comarques gironines on no hi hagi cap antic alumne, ja sigui amateur o professional”. “Hem bastit entre tots una veritable ciutat del teatre”, va concloure el director.

Per la seva part, Piñeira va destacar que el Centre és el segon més gran de Catalunya i va donar, en nom de la Diputació, les gràcies a El Galliner “per la feina feta” i “per transmetre la passió pel món teatral. Tenim camí i tenim futur.”

El llibre, que ja està a la venda a la Secretaria de l’Escola, ha comptat amb la col·laboració de la Diputació de Girona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Més informació

Tornar a dalt

Registra't al Gallinews

Inscriu-te al nostre butlletí si vols ser el primer a conèixer les novetats d'El Galliner.

el Galliner

Casa de Cultura de Girona.
C. Dr. Gaspar Casal, 5. 17001 Girona

Tel. 972 205 884
elgalliner@elgalliner.cat

Per trobar-nos

Horari

De dilluns a divendres, de 17 a 21 h.
Dissabtes lectius, de 10 a 13 h. i de 16 a 19 h.
Tancat durant el mes d’agost i les vacances escolars de Nadal i Setmana Santa.