Opcions
  • Recorda-m'ho més tard
  • Recorda-m'ho en la següent visita
  • Recorda-m'ho l'any que ve
Tancar

Registra't al Gallinews

Inscriu-te al nostre butlletí si vols ser el primer a conèixer les novetats d'El Galliner.

Casa de Cultura de Girona. C. Dr. Gaspar Casal, 5. 17001 Girona · Tel. 972 205 884 · elgalliner@elgalliner.cat

Grand slam de Teatre i humor

Grand slam de Teatre i humor D’esquerra a dreta: Marcel Tomàs, Claret Papiol, Pere Hosta i Pep Vila. 4 dels millors clowns d’aquest país formen l’equip de Teatre i humor. Foto: David Julià

Un recorregut formatiu per arribar a ser un mestre de l’humor de la mà d’un equip docent excepcional

Si estàs a punt de fer algun dels cursos de Teatre i humor (Descobreix el teu clown, Humor gestual, La imprescindible inutilitat del joc, Crea un personatge còmic i Teatre còmic) o ja n’has fet algun/s, això t’interessa:

4 mestres de l’humor i la pedagogia posen en comú la seva experiència al servei de tots aquells que vulguin una formació específica al voltant del clown o l’actor còmic en un recorregut formatiu de 200 h.: Teatre i humor.

Els cursos parteixen de paràmetres comuns -el treball físic, la recerca, la improvisació, la creativitat, la presència escènica, ...- i de propis i exclusius de cada curs. Un programa pensat perquè sempre sumis a mesura que avancis, aprofundint en aspectes bàsics comuns i ampliant el teu arsenal de recursos en funció de les especificitats de cada curs.

La imprescindible inutilitat del joc, amb Pep Vila, mestre de clowns, treballarem la improvisació, la creació, la implicació física, el motor físic*.... I ho farem a partir de l’estat de joc, la disponibilitat, la complicitat i el llenguatge teatral (que vull jugar, com ho haig de jugar). A partir de cadascú, potenciant les individualitats dins el treball de grup, per mostrar a l'alumne la necessitat d'aprendre a gestionar la seva formació (aprendre a aprendre).
*El motor es la fisicalitat de l'actor: tot ell. No és el text, no són les escenes. La veu és un element més que conforma aquesta fisicalitat.

A Descobreix el teu clown, Claret Papiol t’introdueix al fascinant i absurd món del clown. Treballaràs l’energia física, el moviment, les emocions, la importància del gest i sobretot, el joc. Una anàlisi de les tipologies de personatges i rols en paral·lel a l’exploració del gag.

A Humor gestual, un mestre en la matèria, Marcel Tomàs, t’introdueix al món del mim contemporani. Estirarem els personatges i les situacions cap a la ganyota, deformant la realitat fins a convertir-la en grotesca. El treball d’objectes, el treball a càmera lenta... Diferents tècniques que tenen el cos com a protagonista i que t’ensenyaran com comunicar-te amb el públic sense badar boca.

A Crea un personatge còmic, Pere Hosta aprofundeix en la creació vs. improvisació, la consciència del gag (quan fa riure), l’espera i els tempos. Descobrir els límits del gest i la particularitat del cos. L’objectiu: què l’alumne prengui consciència del seu propi univers còmic i l’exprimeixi al màxim, descobrint que l’humor particular pot ser universal.

A Teatre còmic, amb Marcel Tomàs, posem escenes quotidianes davant d’un mirall i les deformem per tal de provocar el riure a partir de l’absurd. Ho fem a partir la caricaturització dels personatges, la composició física, les pauses i els silencis, els mecanismes del gag i les accions i reaccions.

Els alumnes que completin satisfactòriament la formació de Teatre i humor rebran el diploma Grand slam de Teatre i humor, expedit per El Galliner, que acredita una formació global de 200 h.


Preguntes freqüents:

Apuntar-me a un curs em compromet a fer tots els altres? No et compromet a res. Però t’avisem que són cursos molt addictius. Un cop n’has fet un t’entra gana de fer-ne més.

Quant de temps tinc per completar la formació? No hi ha límit però et recomanem que no deixis passar molt de temps entre un curs i un altre. Els aprofitaràs millor. Si fas dos cursos en paral·lel tens un 20% de descompte en el segon. I, si vas a totes, pots cursar les quatre assignatures en un any.

Hi ha algun ordre a seguir? Pots fer els cursos en l'ordre que desitgis però tingues present que el de Crea un personatge còmic requereix haver-ne fet abans un dels altres quatre com a mínim.

Què he de fer per obtenir la titulació? Demana el teu expedient acadèmic a Secretaria. Si has cursat satisfactòriament* els quatre cursos hauràs sumat el mínim de 200 h. de formació, a partir de les quals expedim el diploma Grand slam de Teatre i humor, titulació pròpia del Centre de formació teatral el Galliner.
*Per aprovar-los, a banda de tenir assumits els continguts, és condició sine qua non haver assistit al 80% de les hores lectives de cada curs.

Aquesta formació és només per a clowns? En absolut. Faràs un treball radical: aniràs a les arrels del treball interpretatiu –la creació a partir del joc- i assoliràs una base tècnica que podràs aplicar a qualsevol registre teatral. Si vols ser clown et recomanem Teatre i humor. Si vols ser actor o actriu, també.

Tornar a dalt

el Galliner

Casa de Cultura de Girona.
C. Dr. Gaspar Casal, 5. 17001 Girona

Tel. 972 205 884
elgalliner@elgalliner.cat

Per trobar-nos

Horari

De dilluns a divendres, de 17 a 21 h.
Dissabtes lectius, de 10 a 13 h. i de 16 a 19 h.
Tancat durant el mes d’agost i les vacances escolars de Nadal i Setmana Santa.